Romain Grosjean geniet van het leven na crash in Bahrein: ‘Iedere dag is voor mij een bonus’

Voormalig Formule 1-coureur Romain Grosjean knapt stukje bij beetje op van zijn verschrikkelijke crash in Bahrein vorig jaar. De Fransman raakte in de eerste ronde van de Grand Prix van Bahrein de vangrail met 250 kilometer per uur en kwam vast te zitten in zijn cockpit, terwijl de auto in vuur en vlam stond.
Uiteindelijk heeft Grosjean bijna een halve minuut in de vlammenzee gezeten, waarbij de toenmalig Haas-coureur op een gegeven moment de hoop had opgegeven en vrede had met zijn dood. Maar toen de Fransman zijn kinderen voor zich zag, kreeg hij een speciale kracht over zich heen, waardoor hij zich toch uit de barrière wist te krijgen en door Alan van der Merwe uit het vuur getrokken kon worden.
Sindsdien is Grosjean een ware levensgenieter geworden. Romain komt nu uit in het IndyCar-kampioenschap, maar heeft besloten om de ovals aan zich voorbij te laten gaan dit jaar, vanwege de grote kans op zware crashes. Grosjean wil namelijk nog zo lang mogelijk kunnen genieten van zijn gezin.
“Elke dag dat ik leef, is voor mij een bonusdag. Ik was zo dichtbij de dood, dat ik mij nu realiseer hoe mooi het leven is”, begint Grosjean in het Formule 1-podcast Beyond the Grid.
“Ik word iedere ochtend wakker met siliconen handschoenen, die moet ik uitdoen, waarna ik ze met crème insmeer. Maar dat vind ik nu al mooi, omdat ik weet dat ik leef. Ik ben hier, kan met mijn kinderen spelen, kan bij mijn vrouw zijn en kan weer races. Ik ben veel gelukkiger, puur omdat ik mij nu realiseer hoe mooi het leven is, zelfs met alle problemen”, aldus de Fransman.
Het bericht Romain Grosjean geniet van het leven na crash in Bahrein: ‘Iedere dag is voor mij een bonus’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines