Ross Brawn over sprint races: ‘Jeugd wil niet naar een race van twee uur kijken’

Sportief directeur van de Formule 1, Ross Brawn, heeft in gesprek met Racefans.net inzicht gegeven in de keuze voor de sprint races op zaterdagen. Tijdens drie Grand Prix dit seizoen wordt de normale kwalificatie vervangen door een ‘sprint kwalificatie’, waar de startopstelling voor de race op zondag wordt bepaald.
Het plan krijgt vanuit de fans veel kritiek, om verschillende redenen. Ten eerste verschuift de ‘normale’ kwalificatie naar vrijdagmiddag, wanneer het grootste gedeelte van de kijkers nog op school of op het werk zit. Daarnaast zal een sprintrace waarschijnlijk gewonnen worden door een Mercedes of Red Bull, net als een normale race. En als laatst: mocht iemand in een sterke auto zich minder kwalificeren op vrijdag, kunnen ze dit zaterdagmiddag goed maken, waardoor de hoofdrace op zondag minder inhaalacties zal bevatten.
Toch gaat de Formule 1 door met de sprint races en Ross Brawn geeft zijn uitleg voor deze keuze. Volgens de Brit verliest de Formule 1 een beetje de connectie met de jongeren, die ze met de sprint races terug willen winnen.
“We proberen het er al jaren doorheen te krijgen, omdat we het gewoon willen testen. Tijden veranderen en de jeugd wil niet meer naar een race van twee uur op zondagmiddag kijken. Zij vinden een korte sessie veel leuker” , aldus Brawn tegenover RaceFans.net .
“Maar we willen onze loyale fans ook niet iets afnemen, daarom hebben we er een combinatie van gemaakt(kwalificatie op vrijdag, sprint race op zaterdag). Het zijn ook maar tests, tijdens drie evenementen dit jaar. We gaan zien wat dat oplevert en dan kijken we wat we gaan doen volgend jaar”, zo laat de sportief directeur van de F1 weten.
Het bericht Ross Brawn over sprint races: ‘Jeugd wil niet naar een race van twee uur kijken’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines