Jos Verstappen vreest voor dominant Mercedes in de rest van 2021

Red Bull Racing leek na de kwalificatie in Bahrein een geweldige kans te hebben op het kampioenschap dit seizoen. Max Verstappen wist 0,4 seconde te pakken op Lewis Hamilton in Q3, wat de grootste voorsprong was waarmee Verstappen ooit pole-position heeft behaald. Maar al snel verdween die grote voorsprong.
Na vier races dit jaar moeten we concluderen dat Mercedes weer de sterkste auto heeft. Hamilton heeft al drie overwinning op zijn naam staan en Mercedes heeft drie van de vier poles binnengeharkt. In Spanje werd pijnlijk duidelijk hoe veel beter de W12 was, toen Hamilton ronde na ronde meer dan een seconde inliep op Max Verstappen.
Vader Jos Verstappen kijkt in De Telegraaf vooruit naar de rest van het seizoen en ziet het somber in. Volgens de Limburger moet Red Bull héél snel met grote updates komen, omdat de strijd anders nu al gedaan kan zijn.
“Ik heb die angst wel” antwoord Jos op de vraag of Mercedes weer dominant gaat zijn. De Red Bull RB16B leek na de wintertests en de Grand Prix van Bahrein nog het sterks, maar: “Ze hebben het tij snel weten te keren” , aldus Verstappen senior.


Max presteert beter dan zijn auto


Tijdens de kwalificatie in Spanje zat er maar 0,036 seconde tussen Hamilton en Verstappen, waardoor het gat tussen beide teams alsnog erg klein lijkt. Maar volgens Jos is Max hiervoor de reden, niet zijn auto. De Nederlander ziet namelijk dat de W12 in kwalificatie ook stukken beter is dan de Red Bull.
“Bij Red Bull blijven ze rustig, ze blijven maar roepen: ‘Het is nog een lang seizoen’. Maar ik denk persoonlijk dat Mercedes in de kwalificatie een stuk sneller is dat wij. Maar Max perst zoveel uit die auto dat het nog zo dichtbij elkaar zit”, zo meent Jos.
“Misschien moet ik het niet zeggen, maar Max laat de auto er beter uitzien dan die in werkelijkheid is”, gaat Verstappen verder. “We zien de gedrevenheid bij het team wel, maar het is gewoon niet goed genoeg.” Het bericht Jos Verstappen vreest voor dominant Mercedes in de rest van 2021 verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines