Jos Verstappen over mislukte pitstop: ‘Max kreeg een seintje’

Tijdens de Grand Prix van Spanje maakte Max Verstappen zijn eerste pitstop van de race om de undercut van Lewis Hamilton te voorkomen. Maar toen de Nederlander de pits inreed, zag hij tot zijn verbazing dat het team nog helemaal niet klaar stond. Hierdoor verloor Verstappen twee seconden op Hamilton.
Er werd vanuit Red Bull gevreesd voor een stop van de Brit in de volgende ronde, waarmee hij voor Verstappen op de baan zou komen. Maar Hamilton bleef doorrijden, zodat hij later in de race de betere strategie had.
Red Bull-teambaas Christian Horner liet na de race weten dat de mislukte pitstop een fout was van Verstappen , aangezien hij naar binnen kwam, terwijl Red Bull nog helemaal geen bericht gegeven had om dat te doen. Jos Verstappen zet dat in De Telegraaf recht. Volgens de Limburger kreeg Verstappen wel degelijk een seintje.
“Tijdens een race wil het team zo min mogelijk communiceren over de board-radio, omdat Mercedes ook meeluistert. In de ronde dat Max naar binnen kwam, kreeg hij een melding op het stuur, waardoor hij dacht dat hij de ronde daarna naar binnen moest komen voor een pitstop. Daarna was er geen communicatie meer met het team, dus Max wist niet beter dan dat hij moest pitten”, aldus Verstappen senior.
Het bericht Jos Verstappen over mislukte pitstop: ‘Max kreeg een seintje’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines