Lewis Hamilton in top 10 best betaalde sporters ter wereld in 2020

Ondanks de corona-pandemie worden topsporters nog altijd rijkelijk beloond, zo ook Lewis Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen verdient al jaren een astronomisch salaris en dat was in 2020 niet anders. Volgens Forbes.com was Hamilton zelfs de achtste best betaalde sporter van het afgelopen jaar.
Er gingen afgelopen winterperiode continu geruchten over het salaris van Hamilton. Volgens meerdere Britse tabloids zou de Mercedes-coureur minimaal €40 miljoen eisen van zijn team, anders zou hij geen nieuw contract tekenen. Toto Wolff liet achteraf weten dat dit bedrag totaal niet klopte, dus werd er gedacht dat Hamilton minder zou verdienen dat het genoemde cijfer. Maar volgens Forbes was het juist méér!
Lewis Hamilton zou in 2020 ruim €67 miljoen bij elkaar geracet hebben. Hiervan kwam €57 miljoen binnen vanuit zijn contract en bonussen, terwijl hij zo’n €10 miljoen kreeg aan sponsorgeld. De Brit staat hiermee op de achtste positie, achter namen als LeBron James, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en topverdiener Conor McGregor.
Het bericht Lewis Hamilton in top 10 best betaalde sporters ter wereld in 2020 verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines