‘Ziggo Sport moet Formule 1-uitzendrechten afstaan aan Scandinavische betaalzender’

Groot nieuws bij Veronica Inside, maandagavond. Chris Woerts, één van Nederlands bekendste sportmarketeers, weet namelijk te melden dat Ziggo Sport de uitzendrechten van de Formule 1 is kwijtgeraakt aan de Nordic Entertainment Group. De Scandinavische partij neemt vanaf volgend seizoen de rechten over.
Woerts, adviseur bij o.a. Talpa, KPN, Campina en BAM, laat in het televisieprogramma Veronica Inside weten dat er de afgelopen maanden onderhandelingen zijn geweest voor de televisierechten van de Formule 1 in Nederland. Ziggo Sport zou, logischerwijs, na 2021 door willen gaan met het uitzenden van de sport en zou ook een bod hebben gedaan, net als een Turkse partij.
Maar beide kregen al vrij snel te horen dat hun bod niet hoog genoeg was om mee te dingen om de rechten. Volgens de marketeer heeft Nordic Entertainment Group minimaal 30 miljoen euro geboden. De overname van de rechten door de Scandinavische partij zou overigens betekenen dat er wéér een betaalzender bijkomt in Nederland, aangezien de Formule 1 op ‘VIAPLAY’ uitgezonden zal gaan worden.
“We krijgen er nog een zender bij: VIAPLAY. Dat is te vergelijken met ESPN. Ze hebben de rechten van de Bundesliga al overgenomen(van ESPN, red.) en zijn bezig om het darten bij RTL 7 weg te halen”, zo laat Woerts weten.
Aankomende donderdag zou aangekondigd worden dat de Formule 1 naar de nieuwe TV-rechten eigenaar verkast, maar volgens Woerts hoeven fans van het Nederlandse commentaar zich geen zorgen te maken: “Het plan is dat Olav Mol en Jack Plooij meeverhuizen naar de nieuwe zender.”

Het bericht ‘Ziggo Sport moet Formule 1-uitzendrechten afstaan aan Scandinavische betaalzender’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines