‘Nederland raakt F1TV Pro kwijt na overname TV-rechten door Nordic Entertainment Group’

Maandagavond kwam Chris Woerts met de nieuwsbom dat Ziggo Sport de uitzendrechten van de Formule 1 was kwijtgeraakt aan het Scandinavische Nordic Entertainment Group. De partij uit Zweden, waar het NENT wordt genoemd, zorgt wel een nadeligheid in Nederland. F1TV Pro zou namelijk verdwijnen voor Nederlandse kijkers.
De streamingsdienst van de Formule 1 is in alle landen beschikbaar waar de F1 níét wordt uitgezonden achter een betaalmuur. Dat is in Nederland wel het geval met Ziggo Sport, maar aangezien Liberty Global eigenaar is van Liberty Media (eigenaren F1) en 50% eigenaar is van ZiggoVodafone, krijgen Ziggo Sport Totaal-abonnees hier gratis F1TV Pro bij. 
Hier lijkt met de komst van de Nordic Entertainment Group helaas een einde aan te komen. In de landen waar NENT al de uitzendrechten voor de Formule 1 heeft, Zweden bijvoorbeeld, is F1TV Pro niet beschikbaar. Dit omdat het bedrijf flink geld neerlegt om de sport uit te zenden op hun betaalzender. Volgens Woerts heeft NENT 30 miljoen euro betaald voor de rechten in Nederland.
F1TV Pro nam flink in populariteit toe in Nederland, aangezien je alle sessies in een Formule 1-weekend (F3, F2, F1 en W Series) kon kijken in verschillende talen. Ook kon je alle on-boards bekijken, luisteren naar board-radio’s tijdens de race en genieten van het Pitlane-kanaal, waar je met drie schermen tegelijk alle actie kon meepakken. 


Duitsland


Formule 1-fans in Duitsland hebben hetzelfde lot getroffen. Door een nieuwe deal met Sky F1 Deutschland is F1TV Pro daar niet meer beschikbaar, terwijl dit daarvoor wél het geval was. Omdat het bedrag dat NENT aan de FOM betaald aanzienlijk is, is de kans groot dat dit ook in Nederland gaat gebeuren. Het bericht ‘Nederland raakt F1TV Pro kwijt na overname TV-rechten door Nordic Entertainment Group’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines