‘Mediadeal tussen Max Verstappen en Ziggo Sport loopt ook na dit jaar af’

Volgens De Telegraaf-journalist Erik van Haren raakt Ziggo Sport mogelijk niet alleen de uitzendrechten van de Formule 1 kwijt na dit seizoen. De mediadeal tussen Max Verstappen en Ziggo Sport loopt namelijk ook maar tot het einde van 2021 en met het vertrek van Ziggo Sport uit de koningsklasse van de autosport, is de kans groot dat ook Verstappen en Ziggo uit elkaar zullen gaan.
Door Max Verstappen is de Formule 1 helemaal gaan leven in Nederland. Waar de sport qua kijkcijfers nét in de top 10 van populairste sporten in Nederland stond, staat het nu op plek twee. Alleen sommige voetbalwedstrijden trekken in Nederland meer kijkers dan een Formule 1 Grand Prix.
Vanwege de immense populariteit van Verstappen besloot Ziggo Sport een mediadeal met de Red Bull-coureur te sluiten, waardoor zij tijdens ieder raceweekend een exclusief interview kregen met Max. Ook moest of Verstappen jr of Verstappen sr bij Rondo aansluiten via een facetime verbinding, na een raceweekend.
Maar door de overname van de F1-uitzendrechten door het Scandinavische Nordic Entertainment Group, zal Ziggo Sport uit de Formule 1 verdwijnen na dit jaar. De kans dat het management van Verstappen de mediadeal nog doorzet met Ziggo na dit seizoen, is zeer klein. Ziggo zou op deze manier twee grote tegenvallers kunnen krijgen in 2021…



Ook de mediadeal tussen Ziggo en Max Verstappen loopt overigens na dit seizoen af, gelijktijdig met de overeenkomst tussen Ziggo en de Formule 1. Tv-rechten zouden nu gaan naar het Scandinavische Nordic Entertainment Group en hun platform Viaplay. — Erik van Haren (@ErikvHaren) May 18, 2021

Het bericht ‘Mediadeal tussen Max Verstappen en Ziggo Sport loopt ook na dit jaar af’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines